x

Ai uitat parola?

Ordonare după:

Ordonare după:

Criterii de căutare:

Categorie:
Lăţime:
Înălţime:
Mărime jantă:

Sezon:

Promoții:


Marca:

Marca:

Alte filtre:

Indice viteză:
Indice greutate:

Căutare avansată ↓

Politica de confidentialitate a datelor

1. Informatii privind colectarea datelor cu caracter personal

Conform Art. 4 (1) RGPD, „date cu caracter personal” inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale. Politica www.anvelopecalifornia.ro este de a colecta si prelucra minimum de date personale, reduse la strictul necesar pentru a oferi cea mai placuta experienta atunci cand vizitati sau faceti cumparaturi pe site-ul nostru.

1.1. Date colectate pentru plasarea comenzii si executarea contractului

In momentul in care va hotarati sa achizitionati un produs, pentru inregistrarea si plasarea comenzii sunt solicitate urmatoarele date cu caracter personal:
• numele si prenumele;
• telefon;
• adresa de e-mail;
• adresa de facturare;
• adresa de livrare;
• localitate;
• județ.

De asemenea, colectam date indirecte statistice referitoare la preferintele si obiceiurile de cumparare:
• interesul si preferintele legate de produselele prezentate;
• gradul de utilizare si activitatile tale pe platforma magazinului web;
• informatii despre produsele si serviciile achizitionate.

Datele colectate de operator sunt adecvate, relevante si limitate la ceea ce este necesar in raport cu scopurile in care sunt prelucrate, acesta fiind unul dintre principiile de baza ale RGPD (Articolul 5(1)(c) – „reducerea la minimum a datelor”). Aceste date personale sunt colectate in scopuri comerciale, pentru a procesa comanda, a emite factura si a putea efectua expedierea bunurilor comandate. Aceste date sunt absolut necesare pentru incheierea si executarea contractului in sine, drept urmare lipsa acestora duce la invalidarea contractului sau dupa caz, imposibilitatea executarii acestuia.

1.2. Date comunicate cu terte parti in scop comercial si/sau legal

Datele necesare in scopuri comerciale sunt stocate si prelucrate de noi si eventual transmise unor terte parti ca parte a procesului de comanda de produse, in cazul in care acest lucru este absolut esential pentru procesul de comanda. Astfel, datele personale impreuna cu valorile cantitatilor de bunuri solicitate si preturile calculate sunt inregistrate in baza de date financiar contabila sub denumirea de date de facturare si sunt pastrate pe serverul firmei. Datele de facturare sunt transmise firmei de curierat cu care colaboram in vederea expedierii si firmei de contabilitate pentru realizarea rapoartelor contabile. Documentele contabile aferente unui an financiar sunt arhivate pe o perioada de 10 ani conform Legii contabilitatii nr. 82/1991. Pentru comenzi ca parte a “achizitiei prin partener”, datele dvs. de facturare sunt trimise catre partenerii noastri de la care firma de curierat ridica articolele in functie de comanda dvs., pentru a fi livrate. Va asiguram ca toate datele cu caracter personal transmise partenerilor sunt tratate in mod confidential, acestia respectand cerintele legale in momentul procesarii si utilizarii datelor in baza clauzelor de confidentialitate din contractele incheiate cu noi.

2. Scopurile si temeiul juridic ale prelucrarii


2.1. Scopul activitatilor

Scopul activitatilor noastre de prelucrare a datelor, daca nu este statuat sau nu se specifica altfel, este urmarirea propriilor scopuri de afaceri.
Accesarea paginii web www.anvelopecalifornia.ro este libera si nu necesita autentificare din partea dvs. In momentul in care va hotarati sa achizitionati un produs, pentru inregistrarea si plasarea comenzii sunt solicitate o serie de date cu caracter personal colectate in scopuri comerciale, utilizate pentru a procesa comanda, a emite factura, a primi confirmarea platii, a efectua expedierea bunurilor comandate prin curier si a gestiona documentele financiare.
De asemenea, colectam date indirecte statistice referitoare la preferintele si obiceiurile de cumparare:

• Interesul si preferintele legate de produselele prezentate;
• Gradul de utilizare si activitatile tale pe platforma magazinului web
• Informatii despre produsele si serviciile achizitionate;

2.2. Temeiurile juridice ale prelucrarii

Utilizam diferite baze juridice pentru prelucrarea datelor, dupa cum urmeaza:
a) persoana vizata si-a dat consimtamantul pentru prelucrarea datelor sale cu caracter personal in scopul cumpararii de bunuri (Articolul 6(1)(a) RGPD);
b) prelucrarea este necesara pentru executarea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract (Articolul 6(1)(b) RGPD);
c) prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale care ii revine operatorului (Articolul 6(1)(c) RGPD).

Mai multe informatii referitoare la detaliile privind implementarea temeiurilor juridice sunt incluse in Sectiunea 3.4 de mai jos.

2.3. Principiile prelucrarii datelor

Prelucrarea datelor cu caracter personal de catre operator este bazata pe principiile de echitabilitate si transparenta fata de persoana vizata, iar datele sunt colectate cu scopuri explicite si legitime si nu sunt prelucrate ulterior intr-un mod incompatibil cu aceste scopuri.
Datele colectate sunt adecvate, relevante si limitate la ceea ce este necesar in raport cu scopurile in care sunt prelucrate.

2.4. Exemple de date prelucrate si temeiuri juridice

Scopul colectarii si prelucrarii Mod de prelucrare Temeiul juridic al prelucrarii Termene de pastrare
Procesarea comenzii lansate prin magazinul virtual sau telefon Formular electronic de inregistrare a datelor pentru emitere factura, completat de persoana vizata Executarea contractului 10 ani
Plata on-line cumparaturi Transfer catre platforma de tranzactii securizate 3D Secure care presupune redirectionarea clientului in momentul efectuarii platii pe o pagina securizata unde inregistrarea fiecarui detinator de card se face prin atribuirea unui cod de autorizare pentru fiecare tranzactie online Executarea contractului 10 ani
Autorizare plati/tranzactii on-line Transmitere formular electronic in aplicatie securizata pusa la dispozitie de bancile cu care colaboram, completat de operatorul www.anvelopecalifornia.ro Executarea contractului 10 ani
Livrarea bunurilor comandate prin curier Transmitere formular electronic in aplicatie securizata pusa la dispozitie de firma de curierat cu care colaboram, completat de operatorul www.anvelopecalifornia.ro Executarea contractului 10 ani

3. Drepturile si optiunile dvs. cu privire la prelucrarea datelor personale


3.1. Orice solicitare care priveste prelucrarea datelor personale si drepturile dvs. ca persoana vizata

Orice solicitare care priveste prelucrarea datelor personale si drepturile dvs. ca persoana vizata se trimite prin posta la adresa:
S.C. CALIFORNIA TYRES S.R.L.
Bd. Bucuresti nr. 42A, Baia Mare, Maramureș

Mentiune speciala : Protectie date personale
prin e-mail la adresa: sc.california@yahoo.com

3.2. Transparenta informatiilor (Art. 12 RGPD)

Aveti dreptul de a primi informatii clare, transparente, usor de inteles si usor accesibile cu privire la modul in care prelucram datele dvs., inclusiv detalii privind drepturile in calitate de persoana vizata. Aceste informatii despre datele personale, scopul si modul in care noi prelucram datele dvs. sunt incluse in prezenta Politica de confidentialitate.
Inainte de a da curs oricarei solicitari privind drepturile dvs, ne vom asigura ca sunteti titularul datelor cu privire la care alegeti sa va exerciti aceste drepturi, iar pentru acest scop va vom putem solicita unele informatii/ date pentru a verifica identitatea dvs., sau putem solicita mai multe detalii despre solicitarea dvs. Corespondenta pe care o vom purta cu dvs. o vom putea pastra pentru a asigura ca tinem evidenta solicitarilor si raspunsurilor privind drepturile dvs.
Operatorul furnizeaza persoanei vizate informatii privind actiunile intreprinse in urma unei cereri in temeiul Art. 15-22 RGPD, fara intarzieri nejustificate si in orice caz in cel mult o luna de la primirea cererii. Aceasta perioada poate fi prelungita cu doua luni atunci cand este necesar, tinandu-se seama de complexitatea si numarul cererilor. Operatorul informeaza persoana vizata cu privire la orice astfel de prelungire, in termen de o luna de la primirea cererii, prezentand si motivele intarzierii. In cazul in care persoana vizata introduce o cerere in format electronic, informatiile sunt furnizate in format electronic acolo unde este posibil, cu exceptia cazului in care persoana vizata solicita un alt format.
In calitate de persoana vizata, conform Art. 15-22 din RGPD, beneficiati de drepturile descrise mai jos.

3.3. Dreptul de a fi informat (Art. 13-14 RGPD)

Aveti dreptul de a primi informatii clare, transparente, usor de inteles si usor accesibile cu privire la modul in care prelucram datele dvs., inclusiv detalii privind drepturile in calitate de persoana vizata. Aceste informatii despre datele personale, scopul si modul in care noi prelucram datele dvs. sunt incluse si in prezenta Politica de confidentialitate.

3.4. Dreptul de acces la date (Art. 15 RGPD)

Aveti dreptul de a obtine din partea operatorului o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc iar in caz afirmativ, aveti dreptul de acces la datele respective. Operatorul vava furniza o copie a datelor cu caracter personal care fac obiectul prelucrarii, in mod gratuit. Pentru orice alte copii suplimentare solicitate de persoana vizata, operatorul poate percepe o taxa rezonabila, bazata pe costurile administrative. Ne rezervam dreptul de a refuza cererile excesive sau repetate si nejustificate.

3.5. Dreptul la rectificare (Art. 16 RGPD)

In cazul in care identificati ca datele dvs. pe care le prelucram sunt incorecte, inexacte sau incomplete, aveti dreptul de a obtine de la operator, fara intarzieri nejustificate, rectificarea sau completarea datelor cu caracter personal care va privesc, prin solicitare scrisa.

3.6. Dreptul de stergere a datelor.(Art.17 RGPD)

Aveti dreptul de a ne solicita stergerea datelor tale in oricare dintre situatiile urmatoare:
3.6.1. datele personale nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care le-am prelucrat anterior;
3.6.2. va retrageti consimtamantul pe baza caruia sunt prelucrat datele dvs. si nu exista niciun alt temei juridic pentru o prelucrare viitoare;
3.6.3. va opuneti prelucrarii datelor atunci cand prelucram datele in scop de marketing direct (inclusiv, profilarea in scop de marketing direct);
3.6.4. va opuneti prelucrarii datelor bazat pe interesul nostru legitim si nu putem sa demonstram ca avem motive legitime care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dvs;
3.6.5. datele personale sunt prelucrate contrar legii;
3.6.6. datele personale trebuie sterse pentru a ne conforma obligatiilor noastre legale.

Acesta nu este un drept absolut. Vom putea respinge solicitarea dvs de stergere a datelor daca:
(i) suntem tinuti sa ne conformam unor obligatii legale de a pastra datele;
(ii) daca datele ne sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apararea drepturilor noastre in justitie.
Puteti exercita acest drept in scris prin transmiterea unei solicitari.

3.7. Dreptul de a restrictiona prelucrarea(Art. 18 RGPD)

Aveti dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii datelor in una din situatiile descrise mai jos. Puteti exercita acest drept in scris prin transmiterea unei solicitari.
3.7.1. exactitatea datelor este contestata de dvs. (persoana vizata), pentru o perioada care ne va permite sa verificam corectitudinea datelor;
3.7.2. prelucrarea datelor este ilegala iar dvs. (persoana vizata) va opuneti stergerii datelor si ne soliciti restrictionarea prelucrarii acestor date;
3.7.3. nu mai avem nevoie de datele dvs, dar acestea sunt solicitate de dvs. (persoana vizata) pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unor pretentii legale;

3.8. Dreptul de portabilitate(Art. 20 RGPD)

Atunci cand prelucram datele dvs in baza consimtamantului sau executarii contractului, si in mod automat, veti avea dreptul sa ne soliciti transferul datelor dvs: (a) catre dvs sau (ii) catre un alt operator indicat de dvs. Cea de-a doua situatie presupune ca aveti optiunea de a ne solicita transmiterea datelor personale catre un alt operator de date (de ex. catre un operator care administreaza un alt website de magazin online). Mai exact, veti putea solicita doar portarea datelor cu caracter personal dintre cele pe care ni le-ai furnizat direct in mod activ (exceptand orice date derivate sau create/ dezvoltate de anvelopecalifornia.ro, cum ar fi spre ex. date statistice). Puteti exercita acest drept prin transmiterea unei solicitari scrise la adresa de e-mail: sc.california@yahoo.com. Vom transmite datele dvs. solicitate conform celor precizate aici intr-un format structurat si care permite reutilizarea lor (de ex. in format XML, JSON, CSV).

3.9. Dreptul la opozitie (Art. 21 RGPD)

Aveti dreptul de a ne solicita stergerea datelor dvs. in oricare dintre situatiile urmatoare:
3.9.1. Dreptul de a va opune marketing-ului direct (inclusiv profilarea in scop de marketing direct). Va puteti opune oricand si dezabona la comunicarile noastre de marketing direct in orice moment. Puteti face acest lucru usor printr-un click pe linkul „dezabonare” in oricare e-mail trimis catre dvs.. In plus, puteti opta pentru retragerea consimtamantului dvs. exprimat anterior pentru transmiterea de oferte personalizate bazate pe profilare prin aceleasi canale prin care va comunicam aceste oferte, respectiv: email, sms sau notificari push-up. Retragerea consimtamantului (prin dezabonare sau solicitare scrisa) nu afecteaza legalitatea prelucrarii pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia.
3.9.2. Dreptul de a va opune prelucrarii bazate pe interes legitim. Va puteti opune in orice moment oricarei prelucrari de date atunci cand la o astfel de prelucrare ne bazam pe interesul nostru legitim. Puteti exercita acest drept in scris prin transmiterea unei solicitari scrise.

3.10. Dreptul de opozitie privind procesul decizional individual automatizat, inclusiv crearea de profiluri(Art. 22 RGPD)

Aveti dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care va privesc sau va afecteaza in mod similar intr-o masura semnificativa.

3.11. Dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere (Art. 77 RGPD)

Fără a aduce atingere oricăror alte căi de atac administrative sau judiciare, orice persoană vizată are dreptul de a depune o plângere la o autoritate de supraveghere(A.N.S.P.D.C.P.), în special în statul membru în care își are reședința obișnuită, în care se află locul său de muncă sau în care a avut loc presupusa încălcare, în cazul în care consideră că prelucrarea datelor cu caracter personal care o vizează încalcă prezentul regulament.
Totusi, speram ca veti decide sa discuti mai intai cu noi, inainte de a depune orice plangeri la A.N.S.P.D.C.P. Protectia datelor dvs. este foarte importanta pentru noi si vom lua toate masurile necesare pentru a solutiona orice problema cu privire la controlul si securitatea datelor dvs. De asemenea, va puteti adresa si cu diverse intrebari catre A.N.S.P.D.C.P., autoritatea de supraveghere a protectiei datelor din Romania. Poti gasi unele ghiduri si linii directoare privind drepturile dvs. pe pagina web a autoritatii www.dataprotection.ro.

4. Protejare comunicatii

Pentru a asigura o protectie adecvata accesului dv. la pagina web, magazinul nostru web utilizeaza protocolul HTTPS care reprezinta un protocol HTTP incapsulat intr-un flux SSL/TLS care cripteaza datele transmise de la un browser web la un server web, cu scopul de a se oferi o identificare criptata si sigura la server. Aceasta situatie este usor de vizualizat daca urmariti simbolul urmat de cuvantul Secure din caseta de comenzi a browserului. Cand accesati un site care foloseste HTTPS (securitatea conexiunii), serverul site-ului foloseste un certificat acreditat la o organizatie de incredere pentru a dovedi browserelor identitatea site-ului.
In cazul in care ati ales modalitatea de plata on-line cu cardul, veti fi redirectionat in momentul efectuarii platii pe o pagina securizata unde este necesar sa completati un formular cu informatii legate de cardul dumneavoastra. Astfel va fi imposibil ca datele cardului dumneavoastra sa fie preluate de persoane neautorizate in momentul in care efectuati o plata. Pentru platile online cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (inclusiv Maestro) se foloseste sistemul “3D Secure”. Sistemul “3D Secure” asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca si in cazul unor tranzactii realizate la bancomat sau la sediu. Indiferent de moneda pe care o aveti in cont, tranzactiile se realizeaza in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele Romcard, iar anvelopecalifornia.ro nu solicita si nu va stoca datele referitoare la cardul pe care il detineti. Mentinem garantiile fizice, electronice si procedurale in legatura cu colectarea, stocarea si divulgarea informatiilor personale ale clientilor nostri. Aceste masuri de securitate includ faptul ca, ocazional, va cerem sa furnizati dovada identitatii dvs. inainte de a va dezvalui informatii personale.
Este important sa va protejati impotriva accesului neautorizat la parola si la computerul dvs. In cazul in care utilizati computerul cu alte persoane, trebuie sa va asigurati ca va deconectati dupa fiecare sesiune.

5. Alte intrebari si comentarii

Compania noastra se schimba in mod constant. Politica noastra de confidentialitate se revizuieste si actualizeaza la fel. Ne rezervam dreptul de a va trimite mesaje despre actiunile noastre in vigoare la anumite perioade de timp. Cu toate acestea, ar trebui sa vizitati site-ul nostru in mod regulat si sa luati nota de schimbari.
Daca nu este altfel reglementat, utilizarea tuturor informatiilor pe care le avem despre dvs. este guvernata de aceasta Politica de confidentialitate.